Sparkling in Utrecht
Utrecht

Sparkling

Sprankelend enthousiasme

Sparkling is nog steeds een van onze favorieten in Utrecht. Niet voor het interieur, hoewel dat best grappig is met de paarse pluche bank, sprietjes discoverlichting aan het plafond en roze schemerlampjes aan de muur. Maar we kennen plekken die er beter uitzien. Het geheim van Sparkling zit ‘m in de topkok die ons steeds weer weet te verrassen met zijn creatieve kookkunsten zoals salade van gemarineerde octopus en krokante inktvis met een antiboise en ansjovismayonaise of warme kreeft met rijstflensjes gevuld met rivierkreeftstaartjes. En wie verwacht er nu een combinatie van lamsfilet en lamszwezerik met een jus van rode port in zo’n restaurantje. Een bijna nog betere reden dan de heerlijke kookkunsten is de gastvrijheid van eigenaar Rik: iemand die tijd maakt voor zijn gasten bij wie het enthousiasme ervan afspat. Dat zien we graag. 

Meer restaurants

Filter op:


TIP! Kaarten en restaurants in de omgeving zijn ook mobiel beschikbaar via m.specialbite.com

Reacties

Geschreven op: 23-04-2014

También permite el tipo 23 Replicas Relojes mezclar en contextos más urbanos y profesionales sin ser ostentoso. Negro tienden Rolex daytona a 'reducir' relojes... Lado acabado el movimiento, visible por el zafiro, subraya la presencia de: tornillos, Côtes de Genève Rolex submariner replica, ángulos de rodio puentes azulados y pulido de la perla y colimacones, cubre colimacones barril, grabado Dodane 1857.

Roos Witjens
Roos Witjens
Member
Geschreven op: 14-06-2011

Afgelopen weekend hier gegeten nav de lovende recensies. Helaas heeft het de (wellicht te hoge) verwachtingen niet waargemaakt. De kaart was niet spannend te noemen, vitello, sashimi, caesar salad, gebakken zalm en tournedos, ik word er niet heel warm van. Maar als het dan geweldig bereid is dan vind ik het al prima, maar ook dat was dat helaas niet het geval. Het was wel lekker (vooral de vitello) maar ik kreeg er zeker geen wauw gevoel van. Het gastheerschap was prima, maar niet overdreven goed te noemen, gewoon zoals je dat in een restaurant mag verwachten. De rekening achteraf was niet mals, dit kwam met name door de drank, 4 personen € 300,- is in mijn ogen niet goedkoop, voor middelmatig eten en drinken. Dan ken ik betere restaurants in Utrecht e.o. waar je voor minder net zo goed kan eten.

IVB
IVB
Member
Geschreven op: 19-03-2011

Top gastheer en heerlijk eten! Goede combi. Echt een bezoek waard

dress us
dress us
Member
Geschreven op: 12-11-2010

MP5 Player - Wholesale MP5 Players - Cheap MP5 Video Player
MP5 Player
MP4 Player

Anoniem
Anoniem

Geschreven op: 18-10-2010

Ik denk dat het is een zeer goede plek met professional resume goed eten.

SaskiaS
SaskiaS
Member
Geschreven op: 04-07-2010

Wij hebben erg genoten van het eten en de ambiance van Sparkling. Bij binnenkomst kregen we meteen een glas water met ijsblokjes en enkele minuten later bracht de charmante gastheer broodjes met een schaaltje zeer verfijnd smakende olijfolie met parmezaanse kaassnippers en knoflook met in het midden heerlijke tomatentapenade. Wat een traktatie! De fles huis Rose die we bestelden (Franse, l' Herault) smaakte ook bovengemiddeld en was vriendelijk geprijsd. Ons voorgerecht (beide gekozen voor coquilles met oa zalm en Hollandse garnaaltjes) smaakte voortreffelijk. Daarna was het wel even wachten op het hoofdgerecht, maar dat bleek de moeite meer dan waard: De ossehaas met opperdoezer was hemels: super mals met smaakvolle jus; de gegrilde tonijn met o.a. chorizo en zwarte pasta en bietjes was een ware smaakexplosie. We hebben de avond afgesloten met een heerlijke creme brulee, en waren aangenaam verrast door de rekening: prijs-kwaliteit verhouding is dik in orde hier. Wij komen snel terug!

robutrecht
robutrecht
Member
Geschreven op: 27-05-2010

In het tijdperk van "strakker de strak" inrichtingen en "o zo mooie stoelen maar na 2 uur heb je een houten ...."' is deze nieuwkomer een welkome aanvulling. Wel even wennen bij binnenkomst maar daarna ben je gauw gewend. Het gratis water met ijs en het gratis brood met tapanade helpt je daarbij. (waar maak je dat tegenwoordig nog mee?).
En de tapanade is geen blikvoer maar is versgemaakt met olie, parmesaansekaas en balsamico waarbij je je vingers bij opeet en een volwaardig voorgerecht zou zijn.
Het gastheerschap is tot in de puntjes aanwezig bij de gastheer als ik zag dat een tafel verderop ze extra brood kregen omdat het brood al wel op was maar de tapanade nog niet.
Een goeie cuvee prosecco ondersteunde de avond waarin ik lekker heb gegeten in een erg leuke sfeer.
Gewoon een leuke tent.

Geschreven op: 11-05-2010

Sparkling... op advies gingen we hier eten. Helaas is het ons nogal tegengevallen. De oesters waren matig, de kreeft duidelijk niet vers. De creme brulée kon het gelukkig goed laten afsluiten maar daar is dan ook niet zoveel voor nodig. Gelukkig was er een smakelijke prosecco om alles soepel weg te laten spoelen. Jammer!

Liesette
Liesette
Member
Geschreven op: 25-02-2010

Enthousiast is bijna een understatement voor de gastheer! Niettemin voel je je erg welkom en weet hij waar hij over praat en wat hij doet.
Na een avondje shoppen kozen wij voor een voorgerecht met patatten en salade. Meer dan voldoende voor ons, zeker na het lekkere brood bij het aperitief. Mijn keuze voor het voorgerecht viel op o.a. kroketje van sucade en mijn tafelgenoot viel voor vis in tempura en verse zalm. Niet hemelbestormend, wel lekker en een prima prijs/kwaliteit verhouding.
Enig minpuntje is dat de kwaliteiten van de gastheer niet in de inrichting van het restaurant is gaan zitten.


Please register or login to post a comment.