Fris in Haarlem
Fris in Haarlem
Haarlem

Fris

Smetteloos smullen

Met een eigenaar en chef-kok die eerder in sterrenzaken werkten, weet je al wat je bij Fris verwachten kunt. Een smetteloos interieur, kreukvrije kelners en goddelijke gerechten die eruitzien als plaatjes in een kookboek. Fransmediterrane gerechten en innovatieve variaties op Hollandse klassiekers. Het moderne interieur is licht en in natureltinten, met goudviskunst aan de muur (probeer niet te denken aan de hap-slik-weg scène uit John Cleese-film A Fish Called Wanda!). Blikvanger is de kunstige lappenlamp - een serie doeken die de tl-buizen erboven verbergen en het licht sfeervol dimmen. Door de afgezonderde ligging - in een stille woonstraat even buiten het centrum -trekt Fris een publiek dat speciaal komt om uitgebreid te tafelen. Veel vaste gasten, zakenlui en gastronomische types. Het concept is informeler bedoeld dan in de praktijk lukt. ‘Klasse zonder poespas’, zo zeggen ze zelf. Door linnenloze tafels bijvoorbeeld, maar de vakkundige bediening blijft stijfjes correct. Afijn, beter harkerig dan horkerig, nietwaar?

Meer restaurants

Filter op:


TIP! Kaarten en restaurants in de omgeving zijn ook mobiel beschikbaar via m.specialbite.com

Reacties

Geschreven op: 23-04-2014

Este calibre también se propone Replicas Relojes en una versión de Flyback (retorno al vuelo). Esta variante también se basa Rolex Replica en un movimiento mecánico suizo hizo Dubois Depraz, versión 42030. Esto ampliamente calibre permite reiniciar y reiniciar inmediatamente Tag heuer carrera una medida cronográficos actual pulsando solo cualquiera de los botones. Esta función es ampliamente utilizada en la aviación.

PetraV
PetraV
Member
Geschreven op: 25-05-2012

Al jaren langs gefietst, onlangs eindelijk eens gegeten. En hoe! Genieten, genieten, genieten. De bediening is een tikje formeel, maar dat past bij deze upscale plek - toch voel je je geen moment ongemakkelijk. Bestel zeker het wijnarrangement, want dat maakt je gangendiner helemaal af (en als je de wijn in kwestie echt heel lekker vindt schenken ze gerust bij zonder dat je dit op je bon terugvindt).

Astrid Sabel
Astrid Sabel
Member
Geschreven op: 26-10-2009

Onlangs een waanzinnige avond gehad bij Fris: Nog maar zelden meegemaakt dat de gastheer en sommelier zo fleibel om konden gaan met alle wensen die ons gezelschap hadden. Dit valt wat mij betreft ook onder 'Klasse zonder poespas'. De keuken loopt ook gesmeerd, alles zag er fantastisch uit en smaakt naar meer. De bijpassende wijnen bij alle gerechten brengt de combinatie naar een absoluut hoogtepunt. Dit alles in een ambiance die rust, ontspanning en genieten uitstraalt. Wij willen niet meer anderstot binnenkort.....


Please register or login to post a comment.