Waar drinkt Ingmar? Tunes Bar (Amsterdam)
Waar drinkt Ingmar? Tunes Bar (Amsterdam)

Waar drinkt Ingmar? Tunes Bar (Amsterdam)

Datum: 22-02-2012 Door: Ingmar Voerman Categorie: Weekly Specials

Tunes is de bar naast het bejubelde gastronomische restaurant Tunes by Schilo, van het gloednieuwe Conservatorium Hotel. Wie nog niet van dit hotel heeft gehoord heeft de afgelopen tijd onder een hele grote steen gelegen.
De bar is vanaf dat de deuren open gingen  razend druk (al is de ingang aan de Van Baerlestraat nog niet open). Tunes heeft een van de meest originele cocktailkaarten die ik de afgelopen jaren heb gezien, met creaties vol oer-Hollandse elementen. Alle credits naar bartender Airto, die deze kaart samenstelde. Ik proef hier de geslaagde Dutch Lion en de Batavia Sour. Vooral de laatste is een nadere omschrijving waard. Ouderwetse advocaat geshaked in een moderne sour, getopt met een sinaasappel-Espuma (schuim volgens Ferran Adria van El Bulli) en versgeraspte nootmuskaat. Bartender Dave knutselt deze niet alledaagse cocktail behendig in elkaar.
Het interieur van de bar zier er gewoon tof en stijlvol uit, maar in het weekend is het hier niet ruim genoeg voor het massaal toestromende publiek. Als je niet gediend bent van hutjemutje staan in een bar nokvol met blatend Oud Zuid-publiek, kom dan gewoon lekker doordeweeks voor een mooie cocktail. Heeft het vriendelijke personeel ook meer tijd voor je!
Ook de biertjes smaken hier trouwens prima, zij het voor een euro of vier. Door de vorm van de glazen (ik noem het ‘bij de Chinees 2.0’-glazen) ontstaat er een klein zwembad aan condens op de pootjes. Niet handig. Geen viltje dat daar iets tegen kan doen, hier bieden servetjes meer uitkomst. Het Conservatorium Hotel worstelt nog met enkele opstartproblemen terwijl het wordt overspoeld met gretig publiek, maar niemand zal ontkennen dat het met zijn verschillende horeca-outlets een aanwinst is voor Amsterdam. Ik in elk geval niet.

Tunes Bar @ Conservatorium Hotel
Van Baerlestraat 27
1071 AN Amsterdam
020-5700000
www.conservatoriumhotel.com

 

Ingmar Voerman weet alles van drank. Met of zonder alcohol, koud of warm, dat maakt niet uit. Wekelijks bespreekt hij voor SpecialBite een bijzondere 'drinkgelegenheid' en dat kan een nachtclub, cocktailbar, theehuis of bierbrouwerij zijn.