Waar drinkt Ingmar? SIPS Bar (Antwerpen)
Waar drinkt Ingmar? SIPS Bar (Antwerpen)

Waar drinkt Ingmar? SIPS Bar (Antwerpen)

Datum: 09-02-2012 Door: Ingmar Voerman Categorie: Cocktails

Sinds het jaar 2000 kun je in de Antwerpse wijk op ‘t Zuid cocktails drinken in de chique SIPS Bar. Manuel Wouters opende na twaalf jaar barervaring op cruiseschip Queen Elisabeth II, hier zijn eigen cocktailbar. Manuel zit niet stil; samen met zijn tweelingbroer Olivier runt hij onder de naam SIPS ook een internationaal cocktail-cateringbedrijf, heeft hij een eigen cocktailshow op het Vlaamse ‘kookkanaal’ NJAM TV (www.njam.tv) en zijn eigen cocktailboek in de winkels.
De bar ziet er stijlvol uit: ruim met veel zitjes en niet moeilijk hip. Als bonus heeft de bar een rokerslounge en een uitgebreid aanbod sigaren. Vaste gasten (en sigarenliefhebbers) hebben hun eigen sigarenkluisjes. Antwerpse chique! De CV van Manuel kennende kijk ik ook niet vreemd op van het cruiseschip aan de muur. Gewoon, omdat het kan.
De cocktailkaart van SIPS is erg uitgebreid, en het assortiment spirits al helemaal. De secties American Rye Whiskey  en Gin zijn echt het bewonderen waard. Barman en SIPS-partner Wouter voorziet ons deze avond van onze drankjes. Met zo’n uitgebreide kaart vol klassiekers en creaties van het huis ligt de lat voor de bartenders hoog, want elke cocktail moet dezelfde constant kwaliteit hebben.
Ik drink hier een friszoete Hemingway Daiquiri als binnenkomer en vraag vervolgens Wouter iets te maken met chocoladedistillaat Mozart Dry, resulterend in een geslaagde zoet-bittere cocktail. Daarna geniet ik van een Dark ‘N Stormy (met Fentimans gemberbier!) en sluit af met een Negroni.
Prima cocktails hier tegen vriendelijke prijzen, service uit het boekje, verse ingrediënten, mooie spirits, snelheid en behendigheid achter de bar: ik ben fan. De avond is inmiddels diep in de nacht verworden en de hotelkamer lonkt na een avondje innemen op stand.

SIPS Bar
Gillisplaats 8
B-2000 Antwerpen
België
www.sips-cocktails.com