Reacties van de week: Het geld niet waard

Reacties van de week: Het geld niet waard

Datum: 27-04-2012 Door: Eline Menkveld Categorie: Reacties van de week

Voor een goed diner willen we best wat meer betalen. Ook als het gaat om een bijzonder plekje doen we niet moeilijk over de prijs, mits het met de service allemaal goed zit, natuurlijk. Member Rubio werd hierin teleurgesteld bij de SkyLounge in Amsterdam (foto). Hij vertelt: “Een schitterende locatie, behoorlijk aan de prijs, maar met dit uitzicht... oké. Maar dan... Wie hier op zondagmiddag van een zwoele cocktail wil genieten, wacht een kleine teleurstelling. De halve Sky Lounge, het mooiste deel met de loungebanken, is afgesloten vanwege een gebrek aan personeel. Liefhebbers mogen plaats nemen op een houten krukje aan de bar... Wat is dit voor gekkigheid ??? Allure ondergeschikt aan praktisch gemak voor het personeel. Snel beterschap s.v.p. Dit kan echt niet in IAmsterdam..."

Écht vervelend wordt het als er na een teleurstellend diner een flink gepeperde rekening op tafel komt. Member LoesLoes at bij Divinatio in Utrecht en weet hier alles van: “Afgelopen weekend bij Divinatio gegeten met vier personen. De ambiance blijft plezierig met het uitzicht en de strakke inrichting. Het verrassingsmenu van vier gangen was niet bijzonder en met in het achterhoofd de uiteindelijke rekening waren wij teleurgesteld over de kwaliteit van het eten. De wijnen waren goed. Helaas geldt dit niet voor de bediening. De appetizers waren niet meer allemaal beschikbaar, helaas werd dit pas gemeld door de bediening toen de overige appetizers op tafel stonden en wij tevergeefs wachtten op de calamaris. De bedrijfskleding ziet er smoezelig en onverzorgd uit en borden worden door de bediening rakelings langs het hoofd afgeruimd. Al met al een avond op basis waarvan wij niet meer teruggaan naar dit restaurant.”
De teleurstelling was bij Filip Sleurink nog groter, na een kleffe pannenkoek bij Ambrosijn op Schiermonnikoog. “Wat een teleurstelling, zurige smaak en niet gaar. Van binnen was de pannenkoek klef en niet goed gebakken. We hebben grote stukken laten liggen, ten teken dat het niet lekker was. We hebben een klacht ingediend bij de serveerster bij het afrekenen. Even later kwam ze vertellen dat de kok vertelde dat zij altijd zo de pannenkoek maakten. Geen excuses of wat dan ook. Zeer teleurstellend. (…) Men dacht blijkbaar, betaald is betaald en die gaan toch weer van het eiland af. Die zien ons nooit meer terug. Geen goede keus geweest om hier te gaan eten. Zonde van ons geld."

Kost wat, maar dan heb je ook wat
Waar voor je geld krijg je wel bij Segugio in Amsterdam, aldus Jacqueline Rom. Zij laat weten: “gisteravond heerlijk gegeten, bediening is prima, de sfeer van het restaurant ook! oke...de rekening mag er zijn.....maar daar krijg je ook wat voor, want aan alles is aandacht besteed, dat zie je, dat merk je en dat proef je.....!!! absoluut een aanrader!”