Het favoriete wijnding van... Evelijn van Heuven

Het favoriete wijnding van... Evelijn van Heuven

Datum: 04-10-2010 Door: Sharonvanminden Categorie: Wijn

Voor ons werk waren we op zoek naar een leuk en mooi product om weg te geven bij een game die we hadden ontwikkeld om ons bedrijf op een leuke manier onder de aandacht te brengen. Toen we dit glas zagen waren we meteen verkocht.

Een glas zonder steel. Dat is binnen de klassieke wijnwereld een unicum. Is het wel goed, lekker en praktisch, vragen mensen zich dan af? Ja! Dit glas van Spiegelau is echt een geweldig product. Het glas is supermooi uitgevoerd. Het opvallendste is natuurlijk dat-ie geen steel heeft. Vroeger dacht ik dat zo’n steel heel belangrijk was, want als je wijn bij de kelk vasthoudt wordt het snel warm. Vooral koude witte wijn wordt snel warm, dus misschien is dit glas wel het beste voor rode wijn. Maar ik heb altijd hele koude handen, dus ik gebruik het net zo lief voor witte wijn.

Het is een lekker groot glas, dus je kunt er goed mee walsen. Ja, dat is natuurlijk een vreselijk oubollig woord. Je wijn laten dansen in het glas – zeg maar. En ik vind het met name ook fijn dat het dun glas is, dat vind ik lekker drinken. Maar het steelloze, dat is wel echt het uniekste. Niet eens voor op tafel tijdens een diner, dan doet ie het trouwens ook heel goed als waterglas, maar voor ’s avonds op de bank. Dan kun je ‘m op de leuning van de bank zetten. Een ultiem gemaksding, je hoeft niet de hele tijd naar voor of naar achter om je glas van een bijzettafeltje of iets dergelijks te pakken. Mooi, lekker en handig; het ideale wijnglas!

‘Wat ik voor het laatst uit dit glas heb gedronken? Afgelopen dinsdagavond nog: Chateau du Tertre, Les Hauts du Tertre 2005. Dat is de 2e wijn van het wereldberoemde Château du Tertre, van de Nederlander Eric Albeda Jelgersma. Ik had de eer zijn Chateau in april te bezoeken, dus dat maakt zo’n glas wijn misschien nog wel nóg mooier!

Evelijn van Heuven (1973) is mede-oprichter van online wijnwinkel Vindict.nl en houdt zich met name bezig met marketing & communicatie. Op dit moment gaat veel van haar aandacht uit naar het heerlijke nieuwe product BRIX, chocola speciaal ontwikkeld voor bij (ook droge) wijn. Evelijn mag zich sinds kort officieel vinoloog noemen, en twittert dan ook fanatiek onder de naam @2bvinoloog.

Sharon van Minden (1974) is hoofdredacteur van WINELIFE, het tijdschrift voor wijnliefhebbers. Tweewekelijks vraagt ze voor SpecialBite wijnmensen naar hun favoriete wijndingen.