Dineren in een échte filmset
Dineren in een échte filmset
Dineren in een échte filmset

Dineren in een échte filmset

Datum: 02-02-2010 Door: Irene de Vette Categorie: Restaurants

Tijdens het International Film Festival Rotterdam kun je in die stad in een heel special restaurant eten. ‘At the End of the Universe’ zit namelijk in een echt filmset! De set werd in drie dagen opgebouwd voor de film The Domino Effect, van Paula van der Oest, met Theo Maassen, Jelka van Houten en Bracha van Doesburg. Iedere dag worden er verschillende dagschotels geserveerd, vlees met biologisch.

De menukaarten van het filmdecor hangen er nog, maar je eet hier iedere dag andere dagschotels, zoals lamsschenkel of een vierkazentaartje. De chef en initiatiefnemer van het tijdelijke restaurant is Anne-Wil Hop. Zij organiseerde afgelopen zomer al guerillarestaurantjes op verschillende plekken in de stad, waarvoor je pas vlak van tevoren een specifieke locatie kreeg doorgesms’t. “De architecten die op dit pand zaten benaderden me voor deze locatie. Het decor van de film stond er nog en vervolgens heb ik allerlei keukenmateriaal aangesleept.”Anne-Wil kookt en bedient samen met bevriende koks die in bekende Rotterdamse restaurants hebben gewerkt.

Je kunt niet zomaar binnenwandelen, maar als je even op het raam klopt word je binnengelaten. Anne-Wil: “Mensen zien het echt als een avontuur om hier te eten. Je hebt wel het idee dat je in een filmset zit. Ook omdat je via schermen beelden van de making-of van de film ziet.”

Dineren is ook heel voordelig: voorgerechten als witlofsalade en aardappel-truffelsoep kosten rond de €6, hoofdgerechten als dagvis met zeevruchten in garnalenbisque rond de €12,50. Al het vlees is biologisch. Aangeraden wordt om iets warms aan te trekken, want het blijft gewoon een echte filmset.

De film The Domino Effect gaat over de effecten die de financiële crisis heeft op het leven van mensen in verschillende landen. De film wordt ook opgenomen in India, China, de Verenigde Staten, Engeland en Zuid-Afrika en komt in 2011 uit.

Dineren bij At the End of the Universe kan nog tot en met 7 februari, open van 18.00 -22.00 uur. Reserveren via 06-44519260

Meer restaurantnieuws lezen? Abonneer je op de SpecialBite nieuwsbrief! Elke dinsdag in je inbox.