10 x Open op maandag in 020

10 x Open op maandag in 020

Datum: 05-07-2010 Door: Redactie SpecialBite Categorie: 10 x

Het is niet altijd makkelijk om een restaurant te vinden dat open is op maandag. Negen van de tien keer vang je bot bij je favoriete adressen. Daarom: 10 maal gegarandeerd open op maandag in Amsterdam.

Beulings
Tussen het Singel en de Herengracht vind je het verstopte restaurant Beulings. Elegant met wit linnen en groene industriële stoelen. Beulings is een klein restaurant, net zoals de kaart met dagelijks wisselend menu. Eerlijke en pure gerechten die met liefde worden bedacht, bereid en aan tafel worden geserveerd door de eigenaren.

Bistrot Neuf
De nieuwe aanwinst van  De Haarlemmerstraat. Bistrot Neuf noemt zichzelf  'provinciale keuken uit alle windstreken'. Op de menukaart staan een aantal Franse klassiekers. Denk aan foie gras sauté en escargots. Van 17 tot 19 uur kun je mee eten met het personeel. Met een glas wijn erbij ben je er dan voor 15 euro klaar.

Noorderlicht
Je moet wel eerst het pontje nemen om bij dit restaurant aan te kunnen schuiven. Niet al te dure en ongecompliceerde gerechten eet je in een doorzichtige hangar van golvend plexiglas.

Roots
Back to your Roots. Bestel 'Zoer Vleisch' (Limburgs stoofvlees met appelstroop) of “bonkevuil” (grove aardappelpuree met mosterd). Warm dineren in de hippe, misschien wel hipste, tent van de Pijp.

Merkelbach
In een van de laatste 17e eeuwse buitenplaatsen in Amsterdam heeft restaurant Merkelbach zijn intrek genomen. De kaart staat vol met seizoensgroenten met een Franse-mediterane touch. Helemaal genieten is het hier bij mooi weer op het terras. Je kijkt direct uit op de kasteeltuin die doorloopt in het park

Dauphine
Dauphine is dé zakelijke afspreekplek voor Amsterdam en omstreken. Een geoliede machine waar je voor alle gelegenheden terecht kan. Zeven dagen in de week van 's ochtends vroeg tot 's avonds laat.

Fa Pekelhaaring
Het blijft een grappige naam en een heerlijke hang-out. In de middag kun je hier meer dan prima lunchen. In de grote en lichte ruimte, met open keuken, eet je overheerlijke broodjes en drink je cappuccino’s met het perfect geklopte melkschuim. Kom je bij Fa. Pekelhaaring voor een diner? Stel je dan in op rustieke Italiaanse gerechten.

Vamos a Ver (foto)
Tussen alle zogenaamde hippe tapastentjes in Amsterdam is Vamos a Ver een verademing. De kaart is klassiek en de porties worden in forse Spaanse hoeveelheden geserveerd. Vergeet niet de geflambeerde crema catalana te bestellen als toetje.  

Bicken
Bicken herken je meteen aan de zwarte luifels met felroze letters. Binnen tref je een lekker fris en modern interieur aan. Voor een beschaafd bedrag eet je hier overheerlijke gerechten. 's Zomers doet het terras dienst.

Juuls
Juuls zit vol met eyecatchers, zo ook de ‘vintage-hakken-bar’ in de wc. De kaart is Frans Internationaal georienteerd. De wijnen bij Juuls zijn zalig en per glas te bestellen. Veel keuze dus.

Meer lijstjes? Abonneer je op de SpecialBite Nieuwsbrief. Elke dinsdag in je inbox!